![]() |
![]() |
مردم در برابر تخریب و قاچاق آثار تاریخی حساس باشند
20 هزار میراث تاریخی ثبت شده درفهرست آثار ملی و بیش از یک میلیون اثر تاریخی ثبت نشده در کشور همه گواه پیشینه تاریخی پرغرور و فراموش نشدنی است .
بی گمان نسل های آینده بدون وجود این آثار و اشیاء تاریخی هیچ نمونه و نشانه ای از مظاهر فرهنگی برای درک تاریخ کهن این کشور در اختیار نخواهند داشت .
خوشبختانه این اعتقاد در دولتمردان و آحاد مردم ایجاد شده است که اگر مردم نتوانند ذهنیت خود رابرای حفظ مظاهر فرهنگی و معنوی را که از درک تمدن سرچشمه می گیرد حفظ کنند بدون شک آسیب های مادی و معنوی خواهند دید.
در حال حاضر و به همت مدیران سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ، جنبش میراث فرهنگی ، گردشگری و حفاظت از آن رشد فوق العاده ای داشته است .
بیش از 4 هزار نفر بصورت مداوم از آثار تاریخی محافظت می کنند ، 70 هزار نفر نیز در قالب انجمنهای داوطلبانه مردمی در این امر مشارکت می نمایند . البته اگر چه حفظ میراث فرهنگی در میان دولتمردان ، نخبگان و طیف گسترده ای از مردم ارزش و اهمیت یافته است اما بهر حال میراث تاریخی کشورمان به همه مردم تعلق دارد و تک تک افراد جامعه باید در حفاظت از آن احساس مسئولیت داشته باشند .
اگر چه یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کشور به رغم کمبود نیرو از وقوع جرایم و خروج آثار تاریخی از کشور ممانعت بعمل می آورد اما پراکندگی و تنوع آثار تحت حفاظت سازمان ، مشارکت همه ی مردم را می طلبد . لذا از مردم درخواست می شود با مشاهده ی هرگونه حفاری غیرمجاز ، تخریب ، تجاوز به حریم و قاچاق میراث فرهنگی سریعاً مراتب را به شماره تلفن 22744673-021 ( به صورت شبانه روزی ) اطلاع داده و از طریق همین شماره نتیجه اقدامات بعمل آمده را دریافت نمایند .
![]() |
![]() |